Algemeen

Lid worden van Foton is de eerste stap in het verbeteren van je fotografeer en design vaardigheden. Hiervoor heb je niet eens een mooie spiegelreflexcamera nodig, tegenwoordig kom je met je mobiel ook een heel eind.
Elke woensdagavond om 20:00 uur vinden er in de Vrijhof activiteiten plaats voor alle leden, die gaan over allerlei verschillende onderwerpen in de fotografie. Elke week wordt er een ander thema behandeld. Zo wordt er bijvoorbeeld niet alleen aandacht besteed aan verschillende technieken (zoals portretfotografie, high speed fotografie, light painting etc.) maar ook aan de nabewerking van foto’s in Lightroom of effecten toevoegen in Photoshop. Ook wordt er een lezing georganiseerd en hebben we gezellige activiteiten, zoals een spelavond of een excursie. Als je door alle oefeningen en informatie vertrouwen hebt gekregen in je fotografeer kunsten, is er ook een mogelijkheid om werkacties uit te voeren. Hierbij komen externe partijen naar Foton toe met een bepaalde opdracht voor leden, die ervoor betaald krijgen als ze deze opdracht uitvoeren. Verder organiseert Foton twee keer per jaar een expositie, waar je je opgedane kennis kunt tentoonstellen.

Lid worden

Ben je student of medewerker van de UT, het Saxion, ArtEZ AKI of ArtEZ Conservatorium? Dan kan je een Union Card aanschaffen die nodig is om lid te worden van Foton. Kijk voor de actuele prijzen en alle voordelen (zoals gratis zwemmen) op de website van UnionCard .

Naast de UnionCard moet je betalen voor de verenigingsheffing, dit kost €22,50 voor een heel jaar en €14,- voor een half jaar. Hierdoor wordt Foton o.a. voorzien van ruimtes en het behoud van de Doka.

De contributie die aan Foton moet worden betaald bedraagt €20,-. Hiervan betaald Foton materiaal (zoals de studio), professionals en exposities.

Weet je nog niet zeker of je lid wilt worden, stuur dan een mailtje naar bestuur@foton.utwente.nl om een keer mee te kunnen doen.

Een Foton fotograaf inhuren?

Dat kan! Toch willen we nog even benoemen dat we een amateur vereniging zijn, dus houd dit in gedachte. Een fotograaf inhuren kost €22,50 per uur, inclusief nabewerking.

Engels

Wanneer iemand een activiteit mee wil doen die geen Nederlands verstaat, wordt er over geschakeld naar het Engels. Dit houdt in dat bijna alle activiteiten in het Engels gegeven worden.